ESA – Utbildning inom elsäkerhet

Hem » Utbildningar » Esa

Upplägg

Teori och praktisk utbildning

Utbildningsmaterial

Allt utbildningsmaterial tillhandahålles av oss

Utbildningsort

På plats hos dig

Omfattning

1 dag per utbildning

Kostnad

Kontakta oss för offert
0271 12222
Telefontid: 07:30-17:00
Mån-Fre

Intresseanmälan


Genom att använda detta kontaktformulär samtycker du att vi lagrar och hanterar dina personuppgifter enligt Skogstekniskas personuppgiftspolicy.

Frågor och svar

Inga förkunskaper krävs.

ESA 15

ESA står för Elsäkerhetsanvisningarna och är utbildningar framtagen gemensamt av energibolagen i syfte till att förebygga olyckor och tillbud orsakade av arbete vid starkström. Utbildningen bidrar till en gemensam standard mellan nätägare, entreprenörer och installatörer så att de arbeten som utförs på de olika elanläggningarna ska underlättas.

Skogstekniska är certifierade av Svenskenergi för den nya standarden ESA 14 och erbjuder utbildningarna ESA Röj och ESA Fackkunnig.

Från och med 1 juni 2015 har flera stora energi- och nätägare bestämt att alla de som arbetar inom deras anläggningar ska ha läst kursen ESA 15.

Kurser i ESA 15

ESA RÖJ

Kursen riktar sig till entreprenörer som anlitas för att bedriva röjning i ledningsgata och hur man förebygger skador som kan uppkomma.

ESA Fackkunnig

Riktar sig till personal som är el-fackkunnig, utbildning hur arbetet skall bedrivas säkert kring driftrum och elanläggningar.

ESA Tillträde

Kommande kurser i ESA