FSC- och PEFC-kurser

Utbildningar för att uppfylla kompetenskraven i PEFC och FSC-certifieringar

Om PEFC/FSC

PEFC och FSC är två skogscertifieringar som bl.a syftar till att skapa en skogs­produktion som ger ekonomisk avkastning, biologisk mångfald samtidigt som att värna om kultur­miljön.
För att bli PEFC/FSC-certifierad krävs det att erhålla dom kompetenskrav som certifieringarna och den svenska lagstiftningen kräver. Skogstekniska erbjuder flera av dom grund­utbildningar som krävs för att bli PEFC / FSC-certifierad.

Snabbfakta

Checkmark Circle Certifiering 5 år, därefter repetitionskurs
Location Studieort Hos oss eller hos dig
Wallet Pris Kontakta oss

Läs vidare om våra FSC- och PEFC-utbildningar

Natur och kulturhänsyn
Flera kurser
1-2 dagar
Heta arbeten
Halvdag
HLR
Halvdag

Kontakta oss

Skicka in en intresseanmälan för kompetenskrav i PEFC/­FSC via formuläret på denna sida.
Din förfrågan är inte på något sätt bindande. Ange om du är intresserad av ett specifikt kursdatum, eller om du har andra önskemål. Exempelvis skräddarsydda utbildnings­paket som inkluderar flera FSC och PEFC-kurser.
Vi återkommer till dig med mer information och deltagarpris, eller offert vid större gruppbokningar.

Intresseanmälan

Aktuella datum för FSC- och PEFC-kurser

Du kan alltid kontakta oss för önskemål om andra datum.

Vanliga frågor och svar

PEFC står för Programme for the Endorsement of Forest Certification. PEFC är en skogsbruks­certifiering med en målsättning att utveckla ett uthålligt skogsbruk. Med god balans runt, produktion, miljö samt sociala och kulturella intressen i skogsbruket.
FSC står för Forest Stewardship Council. Det är ett oberoende och en internationell medlems­organisation som arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvars­tagande samt ett ekonomiskt livskraftigt bruk av de skogar som finns runt om i världen, genom sitt certifierings­system FSC.