Utbildning i dataklave

Hem » Utbildningar » Skogsmaskin » Dataklave

Upplägg

Teori och praktisk utbildning

Utbildningsmaterial

Ta med egen dataklave och måttband, kan eventuellt lånas av Skogstekniska.

Omfattning

1 dag

Kostnad

Kontakta oss för offert
0271 12222
Telefontid: 07:30-17:00
Mån-Fre

Intresseanmälan


Genom att använda detta kontaktformulär samtycker du att vi lagrar och hanterar dina personuppgifter enligt Skogstekniskas personuppgiftspolicy.

Dataklave & Maskinkalibrering för dina behov och önskemål

Säkra kvalitén på din skördare

Vi skräddarsyr denna utbildning utefter dina behov och önskemål, vill du bara ha något speciellt ur denna utbildning så ordnar vi det

Vi på Alfta Skogstekniska kan erbjuda dig en utbildning på dataklave och maskinkalibrering. Du kommer under en dag att få möjlighet att jobba teoretiskt och praktiskt ute i skogen med en dataklave. Efter kursslut kommer du var tillhandahållen de kunskaper som krävs för att tillgodose skogsbolagens och markägarens krav på en korrekt längd och diametermätning.

Teoretiska delar

Kursen börjar med en teoretisk del, där ni får lära er dataklavens funktioner.

  • Kalibrering av klave och måttband, så man vet att klaven och måttband mäter riktigt.
  • Hur man för över stamfiler från maskin till klave och från klave till maskin.
  • Vikten av varför man inte ska kalibrera längd och diametermätningen av några enstaka stammar.
  • Bara för att man gör en kontrollmätning behövs det inte kalibreras. Felet många gör är att de kalibrerar för ofta. Där av kan det bli en felaktig längd och diametermätning.

Praktiska delar

  • Den praktiska delen av utbildningen kommer att ske ute i fält. Där kommer vi att upparbeta träd i olika dimensioner och skicka dessa filer till klaven.
  • Visa hur man gör en regelrätt kontrollmätning av diameter och längd av maskinen. För att kunna utesluta några mekaniska eller elektriska fel på maskinen och om det behövs göras en kalibrering av maskinen.
  • Vi visar sedan hur man skickar tillbaka KTR-filen till maskinen och går igenom hur man tittar på resultatet av kontrollmätningen.