Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en instruktör till våra skogsutbildningar. Du kommer primärt ansvara för att strukturera, planera och genomföra praktisk och teoretisk utbildning inom arbete med skogsmaskiner med fokus på terrängtransport och avverkning.

I ansvaret ingår att säkerställa att vi uppfyller kursplaner och når utbildningsmålen för de studerande samt produktions och kvalitetsmål för maskingrupper.

Huvuddelen av undervisning sker i fält på egna objekt eller som uppdragsverksamhet men även i verkstad, simulatorer och övningsområden på skolan.

På skolan har vi en maskinpark med egna skotare och avverkningsmaskiner till förfogande. Du kommer att arbeta i ett team med övriga instruktörer och lärare vid skolan.

Vi bedriver skoglig utbildning på olika orter i Sverige, med bas i Alfta Hälsingland. I tjänsten ingår arbete på annan ort under kortare och längre perioder.

Din kompetens

Vi tror att du har en skoglig utbildningsbakgrund sannolikt med kompletterande kurser inom skogsbruk och maskinsystem etc. Din erfarenhet av praktiskt arbete inom dessa områden tillsammans med en god pedagogisk förmåga och intresse av ungdomar och lärande är dock helt avgörande.

Formell pedagogisk utbildning/ behörighet är en klar merit men inget krav. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. B- körkort, gärna förstärkt.

Som person är du ansvarsfull, självgående och är trygg i din kompetens. Du trivs i rollen att jobba med andra människor och förmedla kunskap.

Du har en god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning

Heltid, tillsvidare med tillträde kring 1: a augusti Lön enligt avtal.

Frågor och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av utbildningsledare Joakim Söderberg, Telefon 070 – 524 61 67. Mejl joakim@skogstekniska.se Ansökningar behandlas löpande.